Rulo kullanırken
Ruloyu boyaya batırıp, kabın özel kertikli kısmında ileri geri gezdirerek fazla boyayı bırakın. Bu işlem ayrıca boyanın ruloya eşit şekilde yayılmasını da sağlayacaktır..
Boyarken, boyayı yüzeye daha çabuk yayabilmek için diagonal veya zikzaklar halinde başlayın, sonra yukarı aşağı daha uzun çekişlerle boyayı yüzeye eşit şekilde yayın.
Her yüzeyi 1×1 metrelik kareler halinde boyayın. Komşu kareye geçene kadar bir öncekinin kurumamasına dikkat edin ki kat izi oluşmasın. Parlak boya kullanıyorsanız, daha küçük karelerle çalışın, kat izleri parlak boyalarda daha çok belli olur.
 Çeşitli rulo tipleri vardır:
Plastik boyalar sünger rulo ile, sentetik boyalar moher rulo ile uygulanır. Ayrıca her iki amaca da hitap eden koyun yünü rulolar bulmak mümkündür. Rulolar da fırçalar gibi iş bittikten sonra iyice temizlenip kurutularak kullanım için saklanabilir
Fırça kullanırken
Yeni fırçanın önce astar uygulamasında kullanılması uçlarının bu şekilde alıştırılması tavsiye edilir
Fırça, boyaya kıllarının yarısına gelecek seviyede daldırılmalıdır. Sürülmeden önce kutunun kenarına sıyrılarak boyanın fazlası akıtılmalıdır.
Boyama sırasında mola verilecek ise, fırça boyanın içine daldırılmış olarak bırakılmamalı, kutunun üstüne yatırılmalıdır.
Boya işi bittikten sonra, fırça mutlaka temizlenmelidir. Sentetik boya ( halk dilinde yağlı boya) kullanıldıysa sentetik tiner veya serebentin ile; plastik boya kullanıldıysa su ile temizlenmelidir.
Plastik boya yapıp daha sonra su ile temizlediğimiz fırçayı asarak kurutmak ve yeniden kullanılacağı zaman bir süre su içinde tutmak yararlı olur.
Sentetik boya yaptıktan sonra tiner veya terebentin ile temizlediğimiz fırçayı, yine tiner-bezin
içinde saklamak, fırçanın en iyi şekilde korunması için uygundur. Bu şekilde saklanacak fırça tekrar kullanılacağı zaman iyice kurutulmalıdır.
Boyayı karıştırmak için veya boyanacak yerin tozunu gidermek için boya fırçanızı kullanmayın. Bu işi daha ucuz bir fırça ya da bezle yapın.
Fırçalar ile ilgili bu genel bilgileri verdikten sonra hangi boy fırçanın nerede kullanılacağını belirtmekte fayda var. Fırçalarda ölçü, inç hesabına göredir. 1/2, 1 ve 1 1/2, inç fırçalar kapı ve pencere doğramasında, 2, 3 inçlik fırçalar, geniş yüzeylerin boyanmasında, 4, 5 inçlik fırçalar duvarların boyanmasında kullanılır.
 
Boya yaparken fırça, rulo ne zaman kullanılmalı:
Duvarlarda rulo ile çalışmak daha hızlı ve kolaydır. Duvarların kesişimlerinde, kapı, pencere vb ahşapların boyanmasında fırçaya her zaman ihtiyaç vardır. Genelleme olarak şunlar söylenebilir; su bazlı boyalar için sentetik fırçalar, yağlı boyalar için doğal kıllı fırçalar, pürüzlü ve dekoratif yüzeyler oluşturmak için uzun tüylü rulolar, düz yüzeyler için çok kısa tüylü rulolar kullanılabilir.
Spatula
Eski boyaların kazınmasında ve yüzeye macun çekilmesinde kullanılır.
Zımpara Kağıdı
Zımpara kağıtları demir ve tahta üzerinde kullanılmak üzere iki çeşittir. 0, 1, 2, 3 ve 4 numara olarak değişik kalınlık ölçülerinde yapılırlar. (0) en incesi, (4) en kalınıdır. 3 ve 4 numara yüzey hazırlamada, 2 numara macun zımparasında, 1 numara astar tatbikatında ve 0 numara boya zımparasında kullanılır. Boyayı ve boya yaparken kullanılacak aletleri kısaca tanıdıktan sonra, şimdi de boya yaparken dikkat edilmesi gereken bazı genel noktalara değinelim.

 
Joomla SEO powered by JoomSEF

Duyurular

ÜRÜNLERİMİZ YENİ

Boya, Kartonpiyer, Göbek , Kemer Amerikan Panel Kapı modellerimize ürünlerimiz menüsünden ulaşabilirsiniz.. .

TEŞEKKÜRLER ANKARA

Göstermiş olduğunuz ilgiye teşekkür eder sağlıklı ve mutlu günler dileriz...

  Köroğlu Dekorasyonu takip etmeye devam ediniz...

DESENLİ BOYA

YENİ

Desenli boya uygularımız güncellenmiş olup yeni modellerimiz eklenmiştir.

 

DEKORASYON BİZİM İŞİMİZ.

 

DEKORATİF TAŞ KAPLAMA

YENİ

İç ve Dış Mekanların Gözdesi Dekoratif Taş Kaplama Uygulamamız Başlamıştır.

 

 

  KÖROĞLU DEKORASYON YENİ

Kredi Kartına 6-8-10-12 taksit seçeneklerimiz Siz değerli müşterilerimize başlamıştır.