ÇATI YALITIMI - ÇATI İZOLASYONU
Çatı izolasyonu veısı yalıtımı yalnızca ısı tasarrufu ve iklimsel konforu sağlamak , Kondensasyona (terlemeye) Engel Olmak İçin Değil , Tıpkı Zamanda Beton Çatı Döşemesinin Maruz Kalacağı Sıcaklık Farklarının Azalmasına Ve Konstrüksiyonun Form Değiştirmesini Önleyerek Yapının Sağlamlığını Korur.
Teras Çatılar Doğrudan Güneş Sıcaklığı Altında Olduğundan Çatının Isınması Bundan Başka Şu Etkenlere Bağlıdır;
Çatı Örtüsünün Asorbsiyon Kabiliyeti ,
Yapının Bulunduğu İklim Bölgesi , Deniz Düzeyinden Olan Yüksekliği , Güneş Işınlarının Şiddeti Ve Bazı Atmosferik Özellikler (kar , Buz , Ani Sağanak , Rüzgar Vs). Çatı Örtüsünün Isı Absorbsiyon Kabiliyeti Prensip Olarak Koyu Renkler Isıyı Çok , Açık Renkler İse Daha Az Yutar.
KİREMİT ÇATI İZOLASYON
Kiremit Çatı izolasyonu çatı altına cam yünü uygulaması ile ısı yalıtımı, taşıyıcı sistem üzerine osb levha uygulama, osb levha üzerine su izole membranları katmanlar şeklinde uygulanarak en son kat oman olarak kiremit şekliyle izole edilerek ısı, ses ve suya karşı yalıtım yapılır.
Bina Isısının Dışarıya Bir Hava Boşluğundan Geçmeksizin , Direkt Çatı Örtüsünden Çıkan Çatılara "sıcak Çatılar" Denir. Eğimi 15° `ye Kadar Olan Düz Teras-çatılarda , Bilhassa Üstünde Gezinme Ve Soğuk-sıcak Tesirleri Gibi Fiziksel Olaylar Dikkate Alınmalıdır. Dolayısıyla Isı Yalıtımı Biçim Ve Gereçlerin İyi Seçilmesi , Bu Nedenle Isının Çatı Döşemesine İntikali Önlenmelidir. Üstünde Yürünen Teras Çatılarda , Kaplamanın Isı Değişikliklerinden Etkilenmemesi İçin , Olası Olduğunca Ufak Alanlara Bölünmesi Ve Aralıkların Elastik Bir Dolgu Gereciyle Doldurularak , Genleşmeye İdeal Duruma Getirilmesi
Çatı Yalıtımı | Çatı İzolasyonu
Çatı Yalıtım Sitemi; Buhar Dengeleyici Örtüler, Buhar Bariyerleri, Baca Dibi YaIıtım Bantları, Mahya Havalandırma Bandı’nı içeriyor.
Çatıların düşük eğimli olması, yıpranma, kiremit çatlaması gibi birçok nedenlerden ötürü su sızıntıları yaşanabilmektedir. Bu su sızıntıları yapılara büyük zarar verir ve doğru yalıtım gerektirir.
Binaların çatı ve duvarlarında ısı kaybını önlemek ve ses yalıtımını sağlamak için özel izolasyon yöntemleri uygulamaktayız
Buhar Dengeleyici Örtüler: Euro Top 230/550/1200/1400/1800 Üç katlı poliprotülenden oluşan Buhar Dengeleyici Örtüler, mekanik yüklere dayanıklılık gösteriyor, çatı içinde yoğunlaşan buharı ve dışarıdan gelen nem ve çiği geçirmiyor.
Ahşap malzemeye zarar veren ve yapıya girmesi arzu edilmeyen haşeratı engelleyen, yapıya ilave ağırlık getirmeyen bu örtüler, tüm meyilli, havalandırmalı ve havalandırmasız çatılarda, dış cephelerde kaplama altına kullanılıyor.
Çatı Tavanı Kışın , Çatı Tavanından Geçerek Yukarı Doğru Yönelik Olan Isı Ve Su Buharı Akımları Etkisindedir. Buna Rağmen , Yaz Mevsimlerinde İse Çatıda Yüksek Sıcaklıklar Oluşmaktadır. Bu Taktirde , Yukarıdan Aşağıya Doğru Isı Ve Buhar Akımı Olur. Bu Fiziksel Oluşumlar , Sadece Atmosfer Ortamındaki Sıcaklık Değişimine Bağımlı Olmamakta , Diğer Taraftan Çatı Tavanında Kullanılan Malzemenin Veya Yapı Elemanı Tabakalarının Isı Yalıtım Karakteristiğine Bağımlı Olmaktadır. Şayet Isı Yalıtımı Açısından Pozitif Malzeme Kullanılmış İse , Gerek Yaz Ve Gerekse Kış Aylarında , Yapı İçin Sıcaklık Değeri Dengelenebilecek Veya Ayarlanabilecektir. Yapılan İnceleme Ve İrdelemeler Göstermiştir
Buhar Bariyerleri: SD10 / SD2
Buhar ve hava geçirimsiz özellikte üretilen Buhar Bariyerleri, mekanik yüklere dayanıklı üç katlı poliprotülenden oluşuyor. Örtünün döşenmesi sırasında, tüm ek yerleri özel bantlarla yapıştırılıyor ve böylece buhar ve hava geçiriminin tam olarak önlenmesi sağlanıyor.
Baca Dibi Yalıtım Bantları: EuroTop KWA
Çatı izolasyonunda baca dibi su yalıtımı ayrı bir önem taşıyor. Bugüne kadar arzu edilen sonuçları vermeyen alışılagelmiş uygulamalar, baca dibi yalıtımının bir sorun olarak devam etmesine sebep oluyordu. İsotec, çatı yalıtımında komple bir çözüm için, Alman Blowitex tesislerinde üretilen Euro Top KWA adlı ürünü ile bu sorunu ortadan kaldırıyor.
|